DE ENERGIE STROOMT

Artikel Noord-Hollands Dagblad | 22 juli 2022

‘Transformatiecoach’ staat er op haar website, maar het woord dekt de lading niet, vindt Daisy. ,,Wie een beter woord weet, mag het zeggen.” Waar het in haar werk feitelijk om gaat, is energie. In de zin van lekker in je vel zitten, de puf hebben om te doen wat je écht graag wilt, maar het draait vooral om de persoonlijke energie die idealiter vrijelijk kan stromen maar soms wordt tegengehouden, vertelt Daisy ,,Als je een burn-out hebt of depressief bent bijvoorbeeld, wordt die energie geblokkeerd. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar de bron van die blokkade, om die er met wortel en al uit te trekken.

Dat streven is geboren uit haar eigen ervaringen. Daisy is geboren in Beverwijk en heeft een kleurrijk cv waarop onder meer fotografie-assistente en skilerares te vinden zijn. De laatste jaren werkte ze als accountmanager in de mode-industrie voor grote merken als ONLY en Brunotti. ,,Ik vond het heel erg leuk werk, maar het was niet wat ik in mijn hart wilde doen”, vertelt ze. Het spirituele trok haar altijd, mede dankzij haar moeder die haar op jonge leeftijd al meenam naar paranormale avonden. In 2019 werd één en één opeens twee. ,,In de auto luisterde ik naar een podcast van Robert Bridgeman. Hij is een Nederlander die de hele wereld over gereisd is om onderzoek te doen naar traditionele mystieke stromingen. De delen die hij het meest interessant vond, heeft hij samengebracht en daarmee heeft hij de opleiding tot transformatiecoach opgezet. Ik zat in de auto en dacht: dát ga ik doen. Ik voelde die beslissing door mijn hele lijf heen gaan.”

In diezelfde periode ging ze twee weken naar India, waar ze kennis maakte met yoga en meditatie. ,,En zo is het balletje gaan rollen. Ik voelde bij mezelf een enorme drive om te ontdekken wie ik ben, wat ik wil, en welke delen van mijn karakter nou echt authentiek Daisy zijn en wat is aangeleerd.”

Inmiddels heeft ze tal van opleidingen en cursussen achter de rug: over regressie en reïncarnatie bijvoorbeeld, en de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke. ,,Ik wil zoveel mogelijk van het leven ervaren”, vertelt ze. Recent nam ze deel aan een Ayahuasca-ritueel, waarbij een hallucinogene drank uit het Amazonegebied gedronken wordt. Vanuit die traditie worden de visioenen beschouwd als contact met het mystieke, en wordt de misselijkheid gezien als een reiniging van lichaam en geest. ,,Ik heb twee dagen lang in een emmer overgegeven, maar het was zó gaaf”, zegt Daisy. Binnenkort wil ze drie dagen niet eten of drinken, maar alleen sapjes nuttigen. ,,Eten is voor mij altijd een beladen onderwerp geweest. Veel aan de lijn geweest, vanaf kind al. Daar wil ik vanaf.”

Sinds ze het roer omgooide, is Daisy merkbaar veranderd. Weg is het fuifnummer dat haar onzekerheden verborg achter een harde lach en een glas wijn. ,,Sommige mensen kenden alleen die kant van mij. Voor hen was het even wennen toen ik me op Facebook bijvoorbeeld veel spiritueler ging uiten. Maar de vier vriendinnen die écht bij me staan, hebben me juist enorm gesteund. Ik was altijd erg hard voor mezelf en soms ook voor anderen. In relaties was ik nooit zo goed. Ik ga nog wel naar feestjes hoor, en ik drink ook gewoon nog, maar maak daar wel heel bewuste keuzes in.” 

Inmiddels heeft ze van haar persoonlijke ontdekkingsreis haar werk gemaakt door zelf als transformatiecoach te werken. Ze geeft onder meer weer workshops, verzorgt de cursus ‘lichter leven’ en houdt één-op-één sessies. ,,Samen met cliënten ga ik op zoek naar de reden waarom de energie bij hen niet vrijuit stroomt. Misschien is het iets wat je als kind hebt meegemaakt, of een trauma van één van je grootouders dat door de generaties is doorgegeven, of iets wat er in een vorig leven is gebeurd.” 

Anders dan bijvoorbeeld een medium, zegt Daisy niet bepaalde krachten te hebben. ,,Mijn cliënten doen het allemaal zelf. Tijdens de sessies zijn ze zó ontspannen dat ze informatie uit hun onderbewuste naar hun bewustzijn kunnen brengen.”  Ze gelooft sterk in reïncarnatie. ,,Omdat ik tijdens een sessie zelf één van mijn vorige levens heb gezien. Ik geloof dat we allemaal een ziel hebben die keer op keer op aarde wordt gebracht en dus ook lessen of juist trauma’s met zich meedraagt. Ik geloof ook dat we verbonden zijn met onze voorouders, en dat hun negatieve – en positieve! – ervaringen naar ons doorstromen.”

Ze blijft even stil. ,,Klinkt dat erg zweverig? Ik sta echt nog met twee voeten op de grond hoor. En ik probeer niemand mijn denkbeelden op te dringen, maar dit is gewoon mijn waarheid. Die heeft mij geholpen echt op een nieuwe manier naar het leven te kijken. Ik voel me fijn, dankbaar, en in balans. Dat gun ik iedereen.”