Blog Streng Doen Daisy van Rixel

BLOG | STRENG DOEN

Blog 15-11-2021

STRENG DOEN

Streng doen was wel een terugkerend thema afgelopen week. Vanmorgen kreeg ik het nog te horen ‘Mam, wat doe je streng’. En vorige week deed ik streng tegen mijn zoontje en vroeg later aan hem of hij vond dat ik streng deed. Het antwoord was een dikke vette ‘JA’. Ik bemerkte dat ik hem ging uitleggen waarom en daarmee goedkeuring ervoor wilde krijgen. Mijn mind vindt er namelijk wel wat van en wil het graag in het hokje van ‘goed’ of ‘fout’ stoppen. 

En dan is er het stemmetje dat zegt ‘zo binnen zo buiten, zo buiten zo binnen’. 

Dan zoom ik uit en zie dat ik streng doe tegen mezelf. 
Ik stel hoge eisen aan mezelf en heb hoge verwachtingen. Goed is eigenlijk niet goed genoeg. En dat is vooral op het fysieke vlak aanwezig en op het gebied van zelfzorg. 

Wanneer is mijn lijf mooi genoeg? Wanneer eet en drink ik gezond genoeg? Wanneer heb ik energie genoeg? Wanneer beweeg ik genoeg?
Ja, wanneer is het goed genoeg?

De strengheid naar mezelf projecteer ik op anderen. 
Ik besef dat ik een keuze heb, wil ik dit? Nee, dit wil ik niet. 
Wat is het dat ik mag gaan doen?

Ik mag meer vanuit zachtheid en liefde naar mezelf kijken! Dat is mijn intentie als ik wakker word en zo start ik mijn dag. Ik weet hoe het voelt, want zoals je op de foto kunt zien ben ik in dat moment vervuld met liefde en zachtheid. Het is er al!

Er komt een glimlach op mijn gezicht en ben dankbaar voor dit inzicht. 
Het inzicht dat ik kreeg tijdens het hardlopen. Waarbij ik merkte dat ik open stond om te ontvangen. Vanuit een rustige emotionele en mentale staat, in de fysieke inspanning. Ik bedank mijn hele lichaam voor het onvoorwaardelijke werk dat het voor mij doet. Ik ben mooi zoals ik ben en mag ervan genieten. 

Liefs Daisy